Jezus je rekel: "Ne skrbi, večerja te čaka."

Spodaj boš lahko prebral Matejevo doživljanje in izkušnje skozi čas. Zakaj je temu tako, da je vse to moral spoznati, še sam ne ve. Najverjetneje zaradi notranjega vodstva, ki ga ima namen pripeljati do najvišjih potencialov. In najverjetneje tudi za to, da bi lahko pomagal tebi.

Ponotranjenje ljudi in doživljanje ne-osebnega stresa, nespečnost, doživljanje posmrtnega življenja, fizične poškodbe, ločitev v družini, mladostniška trauma, občutek zapuščenosti, razkol podjetja, smrt brata v mladostniških letih, debelost, alkohol, droga, smrt mame, ki mu je ponudila globlji vpogled v posmrtno življenje.

Doživljanje in videnje mrtvih, panični napadi, anksioznost, depresija, strahovi pred smrtjo in še je bilo doživljanj, v katere je bil povabljen, da jih vidi in razišče.

Tudi raziskovanja o revščini, bogastvu in svobodi ne smemo pozabiti in dodati.

Sodelovanje z duhovnimi učitelji - živimi in mrtvimi, učenje od mojstrov modrosti, potovanja z duhovnimi učitelji, učenje skozi sanje in učenje od Arkturijancev, ki so ga učili ponoči med spanjem. Življenje od svetlobe-postenje, 30 let borilne veščine in trenerstvo.

Od-vodeni treningi, terapije, celostni treningi, vodene meditacije, na katere je sam hodil in kasneje delal. Delavnice in seminarji katere je obiskoval sam in kasneje tudi vodil, ter notranje vodstvo, sedemnajst let dela z ljudmi, strast in ljubezen do Življenja in raziskovanje Zemlje skozi potovanja, so mu prinesli bogastvo v njegovo NOTRANJOST.

Jaz sem, to kar sem.

Matej Plavec

"Matejevo učenje in njegovi življenjski-duhovni učitelji."

Pri nekaterih se je učil izključno energisjko terapevtsko delo, pri drugih znanje o borilni veščini in fizični moči. Oboje je skoraj nuja za ravnotežje.

Prva učitelja sta mu bila seveda oče in mati. Ker se je družina ločila, ko mu je bilo štiri leta, v sebi nosi vzorec "ločitve".  Ker je ostal in živel pri očetu - brat pa pri mami ima v sebi tudi vzorec razcepljene osebnosti. Kar je naravno, saj se to zgodi vsem otrokom, ko se starši razidejo. Ločitev je sama po sebi boleča in nas zaznamuje, tako je tudi Mateja. A to samo do časa, ko je dobil jasen vpogled v samo družinko postavitev. Videl je lahko, da je vse bilo postavljeno točno tako, kot mora biti. Iz vsake strani "oče-mama" je prejel točno to, kar si je nastavil za to življenje. Skozi to je imel možnost videti, da je vse "postavljeno" že veliko veliko prej. Seveda je ta globji vpogled zanj bil veliko zdravljenje in učenje. Oče mu je namreč postavil jasne smernice za realno življenje s spoštovanjem življenja in časa tukaj in zdaj, z realnim indijanskim duhom in logičnim življenjskim učenjem. A mama je bila zelo vpeta v duhovno izgrajevanje in mu je predala izjemno uporabna duhovno-terapevtska znanja, napotke in uvide.

Velik učitelj mu je bil tudi brat. Žal ga je največ naučil, ko je bil že mrtev. Če obrnemo drugače, ga je veliko naučila bratova smrt, ki pa ima v njegovem Življenju še globji smisel.

Prvi duhovni Matejev učitelj za meditiranje je bil Robert Simonič v osnovni šoli. Učil se je transcendentalno meditacijo. Z njim je sodeloval zelo kratek čas.

Drugi "duhovni" učitelj s katerim sodeluje še danes je Damir Modrič. Sodelovanje z njim in učenje mu je prineslo naizmerljivo znanje in razumevanje življenja in energije. Njegove terapije in delavnice je redno obiskoval. V osemnajslih letih je verjetno kar preko sto-krat bil sam na terapji in nabiral znanje in občutke tega dela. Temu se bi lahko reklo, učenje energijskega dela na "lastni koži". Če opiše samo eno, a morda največjo učenje je to, da ko je energija vstopala v njegovo telo, je lahko jasno videl kako stres in zapisi "izstopajo" iz njegovega sistema. Zanj "znanstveni" dokaz, da stvar deluje.

Petnajst let se je po petkrat na teden družil v telovadnici s svojim trenerjem Pavel Forjanom, njegovim učiteljem Realnega aikida. Pridobil si je znanje o borilni veščini in o borbenem duhu, ki je nujen za življenje. Tudi o športni disciplini in kaj pomeni ljubezen do veščine - kar je v bistvu vse.

Znanje o duhovnem celičnem zdravljenu, transformaciji in jedrni preobrazbi, kanaliziranju in medijstvu se je učil pri dr. Gerard Lyonsu. Irski svetovno priznani duhovni učitelj in zdravitelj se je "slučajno" pojavil v enem podjetju, kjer je Matej delal.  Osemnajst let je od tega, od kar da je spoznal. Veliko let sta tesno sodelovala. Matej je leta z strastjo do tega dela vpijal znanje, ki ga je Ger učil. Danes ima vsa orodja, da to učenje posreduje naprej.

Pot ga je prinesla tudi do učenja mojstrov Tobiasa, Kuthumija in Adamusa Saint Germaina, te še danes kanalizira Geffrey Hope iz ZDA. Ko so bili začetki, še je obstajalo gradivo v angleščini - prepisano na liste. No, danes obstajajo videji, po katerih se je Matej imel možnost učiti. Leta zelo zanimivega učenja so mu prinesla toliko dokazov, da čas in prostor ne obstajata,, da mu tega več nihče ne more izriniti. Da je vse tukaj in da je obstajajo domene zraven nas, ki jih ne vidimo. Delo na sebi na podlagi teh učenj, mu je poglobilo vpoglede v sebe kdo in kaj je in zakaj se gre tukaj. Petnajst letno učenje do mojstrstva in neimezmerljiva znanja za katerega sicer ni prejel papirnate diplome, a rodila se je notranja.

Tukaj še je vredno omeniti učiteljico Jasmuheen, Barbaro Ann Brannen pri katerih je skozi knjige nadgrajeva svoja znanja. Plus učitelje borilnih veščin, ki so mu vsak posebej prinesli sestavljanje "puzlov".